085 – 303 86 20

Onze COVID-19 maatregelen

Eerstelijns diagnostiek

Met een verwijzing (via Zorgdomein) kan uw patiënt terecht op een van onze locaties voor onderzoek. U ontvangt direct na het onderzoek een verslag via zorgmail.

Verricht u zelf onderzoek? Wij bieden graag advies of een snelle beoordeling.

Standaard onderzoeken

Wij bieden de volgende onderzoeken aan als eerstelijns-diagnostiek:

  • Rust-ECG
  • Holter-ECG
  • 24-uurs bloeddrukmeting

In Almere, Amsterdam Zuid, Amsterdam Geervliet en Middelburg kunnen uw patiënten ook terecht voor een eerstelijns inspannings ECG en echocardiografie.

Aanvullende onderzoeken

Afhankelijk van de klacht en de uitslag van de echo kunnen we de volgende aanvullende onderzoeken doen:

Echografisch onderzoek van de a. carotis

Met behulp van echografie van de a. carotis kan de vroegste vorm van atherosclerose worden aangetoond (verhoogd Intima Media Thickness). Tevens kan athersclerotische plaque of zelfs stenose in de a carotis worden aangetoond.

Fietstest / ergometrie

De patiënt spant zich in toenemende mate in volgens een vastgesteld protocol. Tijdens de inspanning wordt een ECG gemaakt en de bloeddruk gemeten. Myocardiale ischemie en ritme- of geleidingsstoornissen kunnen worden vastgesteld.

24-uur holterregistratie

Ambulant wordt gedurende 24 uur het hartritme worden geregistreerd. Bij klachten vermeldt de patiënt deze in een dagboekje. Ritme- of geleidingsstoornissen kunnen wordt vastgesteld in relatie met de door de patiënt gerapporteerde klachten.

24-uur bloeddrukregistratie

Bij dit onderzoek wordt de bloeddruk elk half uur gedurende 24 uur gemeten, hierdoor kan een goede indruk van de bloeddruk (regulatie) worden verkregen.

CT scan van het hart

Een CT van het hart kan informatie geven over de kalkhoudendheid van de kranslagaders. Dit is een belangrijk gegeven voor het bepalen van de cardiovasculaire prognose. Daarnaast kan met CT scanning een angiografie van de kransslagaders worden gemaakt. Hierbij kan een eventuele beschadiging (plaque vorming) of vernauwing (stenose) worden aangetoond.

Afspraak maken

Uw patiënt kan zelf een afspraak maken:

Samenwerking

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met CCN voor de beoordeling van de door u gemaakte ECG’s of denkt u er over om een holtersysteem aan te schaffen (inclusief ritme analyse en advies)? neemt u dan gerust contact op met ons via 030-307 03 30.