Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

Preventief onderzoek

Hoe weet u of alles nog klopt zoals het zou moeten kloppen?
U kunt in al onze centra terecht voor een preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig.

De onderzoeken worden binnen 2 uur uitgevoerd en kunnen plaatsvinden wanneer het u uitkomt. Dus ook in de avonden en in de weekenden.

Intake

Uw consult begint met een uitgebreid gesprek met een van onze verpleegkundigen.

Bloedonderzoek

Bij het bloedonderzoek worden onder andere de cholesterolwaarden, de nierfunctie, glucose, ijzergehalte en de werking van uw schildklier onderzocht.

Electrocardiogram (ECG)

Een ECG wordt ook wel hartfilm genoemd. De hartfilm laat de elektrische activiteit van het hart zien in de vorm van een grafiek.

Fietstest / ergometrie

Bij de fietstest wordt een hartfilm gemaakt terwijl u fietst. Hierbij wordt uw hartritme en bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of uw hart zuurstoftekort heeft bij inspanning

Echocardiogram

Een echocardiogram is een echo van het hart. De echografist kan met behulp van de beelden zien of er sprake is van een lekkage of vernauwing.

Echografisch onderzoek halsvaten

Met een echografisch onderzoek van de halsvaten kan worden waargenomen of er vernauwingen in de halsvaten of onregelmatigheden in de vaatwanden van de (slag)aders zitten.

Advies

U krijgt na afloop van de onderzoeken direct een persoonlijk advies van de cardioloog.

Behandeling

Wanneer er iets afwijkends wordt gevonden, kunt u direct geholpen worden door de cardioloog. Mocht er iets afwijkends worden gevonden buiten het cardiologische specialisme, dan wordt u versneld doorverwezen naar de juiste specialist.

Kosten

Aan een preventief onderzoek zijn wel kosten verbonden. Echter, in sommige gevallen wordt een preventief onderzoek vergoed door uw zorgverzekeraar.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polisvoorwaarden voor de precieze vergoeding en voorwaarden.Afspraak maken

U kunt in al onze centra terecht voor een preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. Aan een preventief onderzoek zijn wel kosten verbonden.