Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

Vergoeding door verzekeraars

Alle behandelingen op verwijzing van de (huis)arts worden vergoed. Wij declareren de behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de kosten.

Zorgverzekering en doorverwijzing huisarts

De onderzoeken, behandelingen en  nazorg binnen de centra van Cardiologie Centra Nederland worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

Wettelijk eigen risico

In de Zorgverzekeringswet is het eigen risico voor 2021 vastgesteld op €385,-. Dit betekent dat u, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw basisverzekering, tenminste de eerste €385,- van uw zorgkosten in 2021 zelf dient te betalen. Dit bedrag is éénmalig, geldt voor alle basisverzekeringen en is onafhankelijk van naar welke medisch specialist u gaat. Indien de kosten van uw behandeling (of een deel daarvan) de eerste kosten zijn die u in 2021 maakt, zal uw zorgverzekeraar het eigen risico bij u in rekening brengen. De wijze en het moment waarop zorgverzekeringen deze rekening versturen verschilt per verzekeraar. Voor meer informatie over het eigen risico raden wij aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of de website van de Rijksoverheid te raadplegen. Bestaat er onduidelijkheid over het betalen van uw eigen risico 2020 in 2021, lees hier hoe het werkt.

Preventief onderzoek

U kunt in al onze centra terecht voor een preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. Aan een uitgebreid preventief onderzoek zijn wel kosten verbonden. Echter, in sommige gevallen wordt een preventief onderzoek vergoed door uw zorgverzekeraar en is ons advies om dit met uw huisarts af te stemmen.

De behandeling wordt gedeclareerd als DBC

De behandeling wordt als één geheel gedeclareerd in de vorm van een DBC (Diagnose Behandelcombinatie). Een DBC omvat alle zorgactiviteiten die het centrum en de medische specialist uitvoeren voor het vaststellen van de diagnose en de daarmee samenhangende behandeling. De DBC systematiek is een wettelijke financieringssystematiek die landelijk wordt toegepast sinds 2005. Als er meerdere behandelingen of langdurige controletrajecten plaatsvinden, kunnen er meerdere DBC’s gedeclareerd worden. Voor elke DBC is een afzonderlijke prijs afgesproken met de verzekeraars.

Meer informatie

Voor informatie over de systematiek, prijzen en andere zaken kunt u contact opnemen met de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA via www.nza.nl of via de informatielijn 0900-7707070 (€ 0,05 p/m) of klik hier.

Heeft u vragen over uw kosten of factuur? Neemt u dan contact op met het bedrijfsbureau van Cardiologie Centra Nederland, bereikbaar op maandag t/m vrijdag (van 08.30 tot 17.00 uur) op 030-3070330 of zorgadministratie@cardiologiecentra.nl

Over tarieven

Als u niet ( binnen Nederland ) verzekerd bent dan geldt het zogenaamde passantentarief. Dit passantentarief is de totaalprijs voor de behandeling en is opgebouwd uit alle kosten en het honorarium van de specialist. Deze passantentarieven kunnen afwijken van prijzen die voor dezelfde behandelingen overeengekomen zijn met zorgverzekeraars. Landelijke of interne ontwikkelingen kunnen aanleiding zijn voor het aanpassen van de passantenprijzen.

Heeft u nog vragen?

Indien u een vraag heeft over de kosten van een behandeling, dan kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau via telefoonnummer 030-3070330 of per mail zorgadministratie@cardiologiecentra.nl

Meer informatie:

http://www.nza.nl

Afspraak maken

U kunt in al onze centra terecht voor een preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. Aan een preventief onderzoek zijn wel kosten verbonden.