085 – 303 86 20

Eerste afspraak

Wij kunnen ons voorstellen dat het best spannend is om voor de eerste keer naar de cardioloog te gaan. Het gaat tenslotte om uw hart. Hoe verloopt het cardiologisch onderzoek, wat neemt u mee, en hoe gaat het verder?

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie-instellingen. Pas uw instellingen aan op de cookiepagina, of bekijk de video op YouTube.

Verloop van uw afspraak

Bij aankomst in ons centrum, kunt u zich melden bij de balie. Hier wordt u ingeschreven. Na het inschrijven kunt u plaatsnemen in onze wachtruimte waar u een kopje koffie of thee kunt nemen. Daarna gaat u mee met de verpleegkundige voor een intakegesprek en volgen een aantal onderzoeken. De cardioloog bekijkt welke onderzoeken er nodig zijn. 

Intake-gesprek

Uw consult begint met een uitgebreid gesprek met een van onze verpleegkundigen. Hierin worden uw ziektehistorie, uw persoonlijke omstandigheden en uw klachten besproken.

De onderzoeken

De uitslag

Nadat deze onderzoeken zijn afgerond, heeft u een gesprek met de cardioloog waarbij de uitslagen, een (voorlopige) diagnose en een behandelplan worden besproken. Zo weet u binnen twee uur meteen waar u aan toe bent. 

Vragen?

Als er onduidelijkheden zijn of als u iets niet begrijpt, vraag gerust om uitleg aan de verpleegkundige, de echografist of de cardioloog. We helpen u graag!

Voorbereiden op uw bezoek

Voor u van huis vertrekt, is het handig om te controleren of u alles heeft. Neem het volgende mee naar uw eerste afspraak.

Denk aan

 • Verzekeringspas en geldig identiteitsbewijs
 • Eventueel uw medicatielijst of de verpakking(en) van de medicijnen die u gebruikt
 • Makkelijk zittende kleding voor eventueel inspanningsonderzoek. Vrouwen raden wij aan een sport-BH mee te nemen mocht u deze hebben
 • Uw vragenlijstje

U bent nu goed voorbereid op uw eerste afspraak bij de cardioloog. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

Tip

Thuis kunt u in alle rust alvast nadenken over de vragen die u ons wilt stellen. Schrijf ze gerust op in uw agenda of telefoon. Zo voorkomt u dat u, misschien door de spanning, ze vergeet te stellen.

Behandeling en nazorg

Tijdens uw bezoek bespreekt de cardioloog de voorlopige diagnose met u, en wordt samen met u bekeken hoe we verder gaan.

Er zijn drie mogelijkheden:

 1. Er is geen behandeling nodig

 2. U komt in behandeling bij ons
  In overleg met u wordt een behandelplan samengesteld. Voor de behandeling blijft u in contact met onze cardioloog. De huisarts wordt gedurende het hele behandeltraject op de hoogte gehouden.

 3. Er is aanvullend onderzoek of behandeling nodig
  Wanneer blijkt dat er aanvullend onderzoek of behandeling in het ziekenhuis nodig is, helpen wij u direct verder. Wij werken nauw samen met gerenommeerde ziekenhuizen en zullen voor u uitzoeken waar de beste en snelste behandeling mogelijk is. Uiteraard kan dit ook altijd in het ziekenhuis van uw eigen keuze. De poliklinische behandeling kan worden voortgezet door ons.

Uw huisarts geïnformeerd

In alle drie de gevallen brengen wij uw huisarts binnen 24 uur na het consult op de hoogte van de uitslagen van de onderzoeken en het vervolgtraject.

Dag en nacht bereikbaar

Bent u onder behandeling bij een van onze centra, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Bekijk het overzicht van onze vestigingen en de contactinformatie.

Heeft u nog een vraag? Dan kunt u deze direct stellen aan de telefoon. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via 085-3038620.