085 – 303 86 20

Observatie ritmestoornissen

Hartkloppingen kunnen duiden op een ritmestoornis van het hart. Uw hart klopt snel of juist langzaam, regelmatig en dan weer onregelmatig. Om meer zicht te krijgen op een (eventuele) ritmestoornis, kan uw hartritme worden bewaakt met een ECG monitor.

De behandeling

U start met een opnamegesprek met onze verpleegkundige. Hierna neemt u plaats op de behandelstoel en wordt u aangesloten op de hartmonitor. De bewakingsmonitor maakt een hartfilmpje (ECG) van uw hart. Afhankelijk van de ernst van de ritmestoornis, duurt de observatie zo’n 1 tot 6 uur. Indien nodig krijgt u tijdens de observatie medicatie toegediend, op deze manier kan het effect hiervan goed in beeld worden gebracht. Het doel van de hartritme monitoring is om uw een eventuele hartritmestoornis vast te leggen of een bekende hartritmestoornis onder controle te krijgen. Na de kortdurende opname kunt u, indien nodig, met de juiste medicatie veilig naar huis.

Na de behandeling

Na de behandeling mag u naar huis. U mag zelf deelnemen aan het verkeer. Thuis kunt u alles weer doen zoals u gewend was. Na de behandeling volgt er op korte termijn een afspraak bij uw eigen cardioloog.  Er zal dan opnieuw gekeken worden naar uw situatie. Mocht het eerder nodig zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met uw cardioloog. Er zal ook naar de mogelijkheid van onze thuismonitoring via HartWacht worden gekeken, door thuis ECGs te maken en deze metingen met ons te delen via de app, kunnen wij uw hartritme op afstand in de gaten houden.

Risico's

Op onze observatieruimte behandelen wij patiënten met een laag risico op ernstige hartproblemen. Kritieke patiënten worden direct doorverwezen naar het ziekenhuis. In het geval van een onverwachte situatie staan onze gespecialiseerde verpleegkundigen en cardiologen klaar voor uw veiligheid. U zult dan direct naar het ziekenhuis worden overgebracht.