085 – 303 86 20

Observatie pijn op de borst

Bij pijn op de borst denkt u misschien aan een hartinfarct. Maar pijn op de borst kan veel andere oorzaken hebben. Door uw klachten zo goed mogelijk te observeren, kan onze cardioloog de meest waarschijnlijke oorzaak vaststellen en bepalen of meer onderzoek nodig is.

De observatie

U start met een opnamegesprek met onze verpleegkundige. Hierna neemt u plaats op de behandelstoel en wordt u aangesloten op de hartmonitor. De bewakingsmonitor maakt een film van uw hart. Afhankelijk van de ernst van de situatie, duurt de observatie één tot 6 uur. Tijdens de observatie worden een aantal testen gedaan, zoals het maken van een hartfilmpje en een hartecho. Ook zal er een of meerdere keren bloed worden afgenomen.

Na de observatie

Na de observatie bespreekt onze cardioloog de resultaten en wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld.  In de meeste gevallen mag u hierna naar huis. Soms is het nodig u direct door te verwijzen naar het ziekenhuis. Als u naar huis mag, kunt u alles weer doen zoals u gewend was. Ook mag u zelf deelnemen aan het verkeer. Na de observatie plannen wij op korte termijn een afspraak bij uw eigen cardioloog. Er zal dan opnieuw naar uw situatie worden gekeken. 

Risico's

Op onze observatieruimte behandelen wij patiënten met een laag risico op ernstige hartproblemen. Kritieke patiënten worden direct doorverwezen naar het ziekenhuis. In het geval van een onverwachte situatie staan onze gespecialiseerde verpleegkundigen en cardiologen klaar voor uw veiligheid. U zult dan direct naar het ziekenhuis worden overgebracht.