085 – 303 86 20

Onze COVID-19 maatregelen

Echocardiografie Academie

Welkom bij de Echocardiografie Academie! Ben je nieuw in Nederland, heb je een medische achtergrond en wil je graag in Nederland aan de slag in de zorg? Lees dan snel verder. De Echocardiografie Academie biedt jou de kans om opgeleid te worden tot junior echocardiografist.

Hoe werkt het?

De Echocardiografie Academie is een initiatief van Cardiologie Centra Nederland en Amsterdam UMC voor nieuwkomers die in hun land van herkomst in de zorg hebben gewerkt. Wij zorgen dat je onder begeleiding kennis en ervaring opdoet, zodat je de opleiding succesvol kan afronden en aan het werk kan als echocardiografist bij Cardiologie Centra Nederland en/of een van de ziekenhuizen die is aangesloten bij de Academie.

De opleiding bestaat uit theorie- en praktijkonderwijs over onder meer anatomie, fysiologie en pathologie van het hart. Deze kennis is nodig voor een goede uitvoering en beoordeling van een echocardiogram.

“Ik was zo blij toen ik als eerste kandidaat de Echocardiografie Academie mocht doorlopen. Het is hard werken, maar dat is het absoluut waard. Dankzij de academie kan ik weer aan de slag in de zorg waar mijn hart ligt. Ik ben weer op mijn plek, in één woord: geweldig!”

In het kort:

  • De opleiding tot junior echocardiografist duurt 7 maanden, minimaal 32 uur per week.
  • De opleiding betreft een leerstage met als doel een langdurig dienstverband na het succesvol afronden van de opleiding.
  • De opleiding start een aantal keer per jaar. Het eerstvolgende instroommoment is 1 april 2023. Solliciteren kan via onze website zodra de vacature online staat.

Aanmeldingscriteria voor kandidaten:

  • Een academische achtergrond in de zorg, bij voorkeur als arts.
  • Nederlands taalniveau van B1 of hoger.
  • Engels taalniveau van B1 of hoger.
  • Een verblijfsvergunning voor (on)bepaalde tijd en/of de Nederlandse nationaliteit.
  • Een afgerond inburgeringsprogramma.

Bedankt!

De Echocardiografie Academie is mede mogelijk gemaakt met steun van de Goldschmeding FoundationDaarnaast zijn wij ontzettend blij dat Edu4u en het Hart Long Centrum Leiden aan dit initiatief bijdragen door het verzorgen van leerzame workshops voor de cursisten.

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures. Wil je per mail op de hoogte gehouden worden als er nieuwe vacatures zijn? Laat dan je e-mailadres achter op deze pagina.

Dr. Aernout Somsen, cardioloog en mede-oprichter van Cardiologie Centra Nederland: “CCN vindt diversiteit in de zorg belangrijk en draagt daar graag aan bij. Daarnaast voelen wij ons verantwoordelijk om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden en te verbeteren. Met dit initiatief willen wij nieuwkomers een kans geven om een bestaan op te bouwen in Nederland. Wij bieden een opleiding, een fijne werkomgeving, een plek in een team van bevlogen zorgverleners en perspectief op een baan. Daarnaast weten we zeker dat de nieuwkomers met medische achtergrond met hun kennis en kunde een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse zorg. Zo kunnen we van elkaar leren."

Diversiteit in de zorg

Cardiologie Centra Nederland vindt diversiteit in de zorg erg belangrijk. Samen maken we de zorg nog beter.

Dr. Aernout Somsen, cardioloog een mede-oprichter van CCN vertelt in dit artikel van AD.nl waarom wij diversiteit in de zorg omarmen.

In dit artikel van NOS.nl lees je meer over het initiatief van de Echocardiografie Academie en de ervaringen van onze eerste kandidaat.