085 – 303 86 20

Over ons

Zo snel mogelijk de beste cardiologische zorg, voor iedereen

In 2006 bundelden twee bevlogen cardiologen, Igor Tulevski en Aernout Somsen, hun krachten vanuit de overtuiging dat poliklinische zorg voor hart- en vaatpatiënten sneller en beter kon. Ze wilden patiënten en verwijzers op een innovatieve manier ontzorgen en begeleiden, met persoonlijke aandacht van zorgverleners.

 

Zij richtten daarom Cardiologie Centra Nederland (CCN) op. Hun eerste polikliniek in Amsterdam werd al snel populair bij huisartsen, die massaal patiënten doorverwezen. Ook patiënten waren blij met de snelle duidelijkheid die ze kregen. Dit succes moedigde Tulevski en Somsen aan om samen te werken met gerenommeerde ziekenhuizen en meerdere locaties in het land te openen.

 

Snelle duidelijkheid

CCN heeft nu door het hele land diagnose- en behandelcentra voor mensen met hart- en vaatziekten. Inmiddels zijn al meer dan 300.000 patiënten geholpen. Bij ons hoeft u maar één afspraak te maken om alle nodige onderzoeken te laten doen.

Direct na de onderzoeken bespreekt de cardioloog de diagnose en stelt samen met u eventueel een behandelplan op, dat direct met de verwijzer wordt gedeeld. Hierdoor weet u binnen twee uur wat er aan de hand is en wat er eventueel aan gedaan kan worden. Meestal kunt u al binnen 48 uur bij ons terecht voor uw eerste afspraak, en bij spoed vaak dezelfde dag.

Samenwerking met de beste ziekenhuizen

Wanneer complexere zorg nodig is, werkt CCN nauw samen met de beste (academische) ziekenhuizen. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze patiënten snel en deskundig te helpen met hartoperaties, dotterbehandelingen, ritmebehandelingen en pacemaker-implantaties.

Na de behandeling in het ziekenhuis kunnen patiënten voor de nazorg en vervolgbehandeling terecht in onze poliklinieken.

Goede zorg, voor iedereen toegankelijk

Vanaf het begin wilden Tulevski en Somsen dat hun nieuwe aanpak voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zou zijn. Inmiddels vergoeden alle zorgverzekeraars de zorg van CCN, omdat zij zich beseffen hoe belangrijk het is dat mensen snel duidelijkheid hebben en snel kunnen worden behandeld.

CCN streeft ernaar om de zorg betaalbaar te houden door zo efficiënt mogelijk te werken en de kosten voor het eigen risico van patiënten en zorgverzekeraars zo laag mogelijk te houden.

Digitale zorg: de cardioloog in huis

Bij CCN geloven we dat zorg altijd beter kan. Daarom hebben we innovatie hoog in het vaandel. In 2016 hebben we HartWacht ontwikkeld: het meest complete cardiologische digitale zorgprogramma. Via de HartWacht app kunnen patiënten zelf bijvoorbeeld hun hartritme en bloeddruk doorgeven.

De cardioloog kan mensen thuis goed in de gaten houden en zorg bieden als dat nodig is. Dat scheelt tijd en geeft patiënten meer controle over hun eigen gezondheid. Bovendien wordt HartWacht door alle zorgverzekeraars vergoed. Patiënten hoeven zich daardoor geen zorgen te maken over de kosten.

CCN heeft HartWacht in nauwe samenwerking met Heart for Health ontwikkeld. Heart for Health is in 2007 voortgekomen uit CCN en is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van meer innovaties op het gebied van eHealth en elektronische patiëntendossiers. Zo werken we continu aan het verbeteren van onze zorg.

Een bevlogen team met hart voor de patiënt

Bij CCN werkt een bevlogen team met hart voor de patiënt. Inmiddels werken meer dan 400 collega's mee aan de oorspronkelijke droom van Tulevski en Somsen. Steeds meer ambitieuze collega's met wetenschappelijke en academische achtergrond sluiten zich bij ons aan.

Hierdoor hebben we voor ieder deelgebied van de cardiologie expertise in huis. Dat vormt een goede basis voor onze zorg én innovatie.

Voortdurend innoveren

Bij CCN willen we de beste cardiologische zorg bieden aan iedereen die het nodig heeft, zo snel en efficiënt mogelijk. We werken continu aan verbetering, om onze patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn en de zorg te bieden die het beste bij hen past.

We zijn actief in Nederland en breiden ons netwerk uit, maar ook internationaal slaan we onze vleugels uit. Zo bieden we ook in Roemenië en Servië onze hoogwaardige zorg aan.

 

We blijven ook investeren in innovatie en digitale zorg, omdat we geloven dat dit de zorg nog toegankelijker en betaalbaarder kan maken. Door iedere dag te werken aan betere zorg en te blijven investeren in innovatie, willen we onze belofte waarmaken: onze zorg klopt!