Menu
Update n.a.v. Corona-virus
Hier vindt u onze recente mededelingen rondom de impact van van het Corona-virus op uw bezoek aan onze kliniek.

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit evenement is voorbij.

Vet gezond winter editie voor huisartsen regio Utrecht

17 februari om 18:00 - 22:00

Deze nascholing met kookworkshop is elke keer een groot succes en snel volgeboekt, daarom hebben wij besloten deze nascholing opnieuw aan te bieden. Er is helaas maar plek voor 20 personen.

Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten lastig. Wát is gezond en wát niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes mellitus van hun ziekte af kunnen komen de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?

In de kookworkshop “Vet Gezond”: koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof Dr Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de richtlijnen bespreken.  De locatie wordt nog bekend gemaakt en zal waarschijnlijk in Utrecht plaatsvinden. Tijdstip: 18.00 uur tot 22.00 uur

Na het bespreken de nieuwste wetenschappelijke inzichten,  zal het 2e deel bestaan uit een lekker ontspannen kookworkshop, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers en vertellen over de gezonde keuzes en laten zien dat bepaalde kooktechnieken goed passen binnen een gezonde levensstijl. Onder leiding van Yolanda Bounida. Zij heeft veel ervaring in het geven van gezonde kookworkshops. Tijdens deze workshop zullen de verschillende elementen uit de lezing terug komen.

De leerdoelen van de avond zijn:

  • Huidige richtlijnen over voeding
  • Voorbij de guidelines: Nieuwste inzichten over voeding en interventies
  • Verbetering lipiden profiel door voeding
  • Voeding en diabetes: diabetes omkeren?
  • Bloeddruk verlagen door voeding? Tips uit het DASH programma

U kunt zich voor deze nascholing opgeven via nascholingen@cardiologiecentra.nl

Gegevens

Datum:
17 februari
Tijd:
18:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

CCN Utrecht
Herculesplein 379
Utrecht, 3548 AA
+ Google Maps
Website:
www.cardiologiecentra.nl