Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit evenement is voorbij.

Vet gezond “spring” editie voor huisartsen regio Utrecht

20 april, 2020 om 18:00 - 22:00

Geachte collega,

In verband met het voorkomen van de eventuele verspreiding van het coronavirus is besloten om alle nascholingen vanaf 16 maart tot en met 1 juni aanstaande te annuleren. Wij zullen zo spoedig mogelijk nieuwe data plannen voor deze nascholingen en de desbetreffende deelnemers hiervan op de hoogte brengen.

—————————————————————————————————————————————–

Deze nascholing met kookworkshop is elke keer een groot succes en snel volgeboekt, Er is helaas maar plek voor 20 personen voor deze “SPRING” editie!

Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten lastig. Wát is gezond en wát niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes mellitus van hun ziekte af kunnen komen de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?

In de kookworkshop “Vet Gezond”: koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof Dr Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de richtlijnen bespreken.  De locatie is Kookstudio Koksgasten aan de Engweg 2a in Driebergen-Rijsenburg. Tijdstip: 18.00 uur tot 22.00 uur.

Na het bespreken de nieuwste wetenschappelijke inzichten,  zal het 2e deel bestaan uit een lekker ontspannen kookworkshop, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers en vertellen over de gezonde keuzes en laten zien dat bepaalde kooktechnieken goed passen binnen een gezonde levensstijl. Onder leiding van Yolanda Bounida. Zij heeft veel ervaring in het geven van gezonde kookworkshops. Tijdens deze workshop zullen de verschillende elementen uit de lezing terug komen.

De leerdoelen van de avond zijn:

  • Huidige richtlijnen over voeding
  • Voorbij de guidelines: Nieuwste inzichten over voeding en interventies
  • Verbetering lipiden profiel door voeding
  • Voeding en diabetes: diabetes omkeren?
  • Bloeddruk verlagen door voeding? Tips uit het DASH programma

U kunt zich voor deze nascholing opgeven via nascholingenutrecht@cardiologiecentra.nl

Gegevens

Datum:
20 april, 2020
Tijd:
18:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kookstudio Koksgasten
Engweg 2a
Driebergen-Rijsenburg, 3972 JH
+ Google Maps
Site:
www.koksgasten.nl