Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

MijnDossier

MijnDossier is het patiëntenportaal van Cardiologie Centra Nederland. Via MijnDossier kunt u als patiënt van Cardiologie Centra Nederland overal veilig inzage krijgen in uw eigen medisch dossier. Ook kunt u gegevens uit uw dossier downloaden om deze bijvoorbeeld mee te nemen naar een andere zorgverlener.

In MijnDossier vindt u medische gegevens zoals uitslagen van onderzoeken, uw diagnose en uw medicatie. Indien u gebruik maakt van HartWacht ritme kunt u hier ook uw ritmestroken inzien en downloaden. Ook vindt u in MijnDossier een overzicht van uw behandelend cardiologen.

Hoe werkt MijnDossier?

Omdat MijnDossier vertrouwelijke medische gegevens bevat, is dit goed beveiligd. Inloggen verloopt via twee stappen.

  1. U logt in met uw gebruikersnaam (het e-mailadres dat bij ons bekend is) en uw wachtwoord.
  2. U voert de beveiligingscode in die u per SMS bericht op uw mobiele telefoon ontvangt (op het nummer dat bij ons bekend is).
  3. Log na gebruik van MijnDossier altijd uit.

MijnDossier dient de eerste keer geactiveerd te worden door onze medewerkers in uw Cardiologie Centrum. Is uw dossier nog niet geactiveerd? Neem dan telefonisch contact op met onze helpdesk op 085 – 303 86 20.

Problemen of vragen?

Heeft u problemen met inloggen of vragen over MijnDossier, neem dan contact op met onze helpdesk via mijndossier@cardiologiecentra.nl of telefonisch via 085 – 303 86 20.

Ook hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Deze vindt u hier.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Maak gebruik van de optie wachtwoord vergeten in het inlogscherm. U ontvangt dan per e-mail een nieuw wachtwoord.

Ik ontvang geen SMS bericht met beveiligingscode.

Neem contact op met onze helpdesk via 085 – 303 86 20 of mijndossier@cardiologiecentra.nl

Ik heb problemen met inloggen.

Neem contact op met onze helpdesk via 085 – 303 86 20 of mijndossier@cardiologiecentra.nl

Ik maakte voorheen gebruik van CardioDossier, kan ik dezelfde inloggegevens gebruiken voor MijnDossier?

Begin december 2019 ontvangen alle gebruikers van CardioDossier een automatisch gegenereerde e-mail met daarin inloggegevens voor MijnDossier. Houd er rekening mee dat CardioDossier binnenkort afgesloten wordt en dan niet meer bereikbaar zal zijn. Indien u geen inloggegevens heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk via 085-3038620 of via mijndossier@cardiologiecentra.nl

Ik wil mijn gegevens uit MijnDossier graag downloaden, hoe werkt dit?

U kunt de gegeven downloaden met de blauwe “Download” knop, welke op de pagina met basisgegevens en documenten te vinden is.

Ik kan in MijnDossier geen uitslagen vinden van onderzoeken of operaties die elders (buiten mijn Cardiologie Centrum) zijn uitgevoerd.

Dat klopt. Deze uitslagen staan niet afzonderlijk in MijnDossier. Wanneer de cardioloog de uitslagen met u besproken heeft, worden deze uitslagen opgenomen in de brief van uw eigen cardioloog aan bijvoorbeeld uw huisarts. Deze brieven zijn wel terug te vinden in MijnDossier. U vindt deze brieven onder ‘Documenten’.

Deze brieven worden pas in MijnDossier opgenomen wanneer de arts deze heeft goedgekeurd. Het kan dus voorkomen dat deze enkele dagen na uw bezoek beschikbaar wordt gesteld.

Mijn partner en ik maken gebruik van hetzelfde e-mailadres. Wij zijn beide patiënt. Kunnen wij met hetzelfde e-mailadres beide gebruik maken van MijnDossier?

Dit is helaas niet mogelijk. Het e-mailadres wordt gebruikt als gebruikersnaam en dit moet een uniek gegeven zijn. Wij kunnen elk e-mailadres daarom maar één keer gebruiken. Advies is om een extra e-mailadres aan te maken en dat aan ons door te geven via 085 -303 86 20.

Ik wens geen gebruik meer te maken van MijnDossier.

Wij kunnen MijnDossier voor u afsluiten. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk via 085 – 303 86 20 of mijndossier@cardiologiecentra.nl

Hoe veilig is MijnDossier?

MijnDossier werkt via een webportaal met beveiligde verbinding. Dit houdt in dat gegevens niet kunnen worden gelezen of ontcijferd door personen die geen toestemming hebben. Daarnaast maken wij gebruik van een extra beveiliging door het inloggen in twee stappen te laten verlopen (met gebruikersnaam, wachtwoord en SMS code). Ook dient u uw wachtwoord regelmatig te wijzigen. Wij adviseren u een lang maar voor u makkelijk te onthouden wachtwoord te kiezen. Ingewikkelde tekens, cijfers en hoofdletters zijn niet nodig maar hoe meer letters, hoe sterker uw wachtwoord. Uw wachtwoord kan ook een makkelijk te onthouden zinnetje zijn.

Werkt MijnDossier via alle browsers?

MijnDossier werkt optimaal in Google Chrome, maar ook met Explorer, Safari en Firefox. Oudere versies van Explorer worden niet ondersteund.

Werkt MijnDossier via alle apparaten ook smartphones en tablets?

Ja, MijnDossier is compatible met alle apparaten.

Kan ik via MijnDossier een overzicht krijgen van mijn behandelaren?

Ja dit is mogelijk. U kunt via MijnDossier inzien welke cardiologen er betrokken zijn bij uw behandeling.

Kan ik via MijnDossier mijn adresgegevens of huisarts wijzigen?

U kunt nu nog geen wijzigingen maken in MijnDossier. Wij werken verder aan de ontwikkeling van MijnDossier. In een latere versie zullen deze functionaliteiten wel beschikbaar komen.

Ik heb het gevoel dat de gegevens in MijnDossier niet volledig of juist zijn.

Neem contact op met onze helpdesk via 085 – 303 86 20 of mijndossier@cardiologiecentra.nl. Zij kunnen uw gegevens samen met u controleren.

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor het invullen van een vragenlijst maar kan deze in MijnDossier niet vinden.

Dat klopt. De vragenlijsten staan op dit moment nog niet in MijnDossier maar in een afzonderlijke portal. Inloggen kan via https://prom.medical-portal.nl/. Wij werken toe
naar een situatie waarin de vragenlijsten onderdeel worden van MijnDossier en u slechts één inlogcode nodig heeft.

Ik heb een klacht over MijnDossier.

Dat is vervelend. Wij horen graag van u wat uw klacht is zodat wij kunnen proberen om deze op te lossen. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Helpdesk.
Wenst u een formele klacht in te dienen, dan kan dit via de klachtenprocedure van Cardiologie Centra Nederland. Voor meer informatie zie https://www.cardiologiecentra.nl/klachten/

Waarvoor kan ik MijnDossier gebruiken?

MijnDossier bevat uw medische gegevens. Dit zijn uitermate vertrouwelijke gegevens. Het is daarom belangrijk dat u hier zorgvuldig mee om gaat. MijnDossier is bedoeld voor uw eigen gebruik en u draagt hiervoor zelf verantwoordelijkheid. Wij adviseren u de gegevens uit MijnDossier niet te delen met verzekeringsartsen in bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidkwesties ivm mogelijk nadelige of belastende gevolgen hiervan.

Ik vermoed een zwakke plek in de beveiliging van MijnDossier.

Bij  Cardiologie Centra Nederland heeft de beveiliging van onze systemen, waaronder MijnDossier, hoge prioriteit. Ondanks onze zorg voor de beveiliging  kan het onverhoopt gebeuren dat er toch een zwakke plek is.
Als u een zwakke plek in de beveiliging van MijnDossier heeft gevonden, dan horen wij dit graag zodat wij zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen. U kunt contact opnemen met kwaliteit@cardiologiecentra.nl