085 – 303 86 20

Zomervakantie: deze invloed heeft uw vakantieplanning op uw hart

car trunk full suitcase from going vacation

Vakanties zijn ideaal om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. In een vakantieperiode verandert niet alleen ons werk- en privéritme, maar ook ons hart maakt genoeg veranderingen door. Voor uw hart en bloedvaten kan dit zowel positieve als negatieve effecten hebben. Laten we de voor- en nadelen eens op een rijtje zetten. Wat merkt uw hart eigenlijk van uw vakantieplannen?

Ontspanning, natuur en slaap 

De voordelen van ontspanning tijdens uw vakantie zijn voor de hand liggend; een perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan werkdruk en dagelijkse stress. Een belangrijk voordeel: tijdens vakanties brengen we vaak meer tijd door in de natuur, hierdoor ademen we meer gezonde lucht, met minder fijnstof, en dat is beter voor uw lichaam. Weg van de dagelijkse verplichtingen zorgt vaak ook voor een betere nachtrust. Een goede nachtrust is essentieel voor uw gezondheid.

Vakantiestress 

Ook zijn er nadelen te noemen van een welverdiende vakantie. Zo is de verleiding om meer alcohol te drinken vaak groter. Overmatig alcoholgebruik kan echter leiden tot hoge bloeddruk en hartritmestoornissen, dus let op hoeveel u drinkt. Vakantie kan zelfs uw stressniveau verhogen. Denk hierbij aan de files op weg naar uw vakantiebestemming, taalbarrière tussen u en de lokale bevolking of het inpakken van de koffer; de ergernis die dit oplevert, kan uw bloeddruk en hartslag flink laten stijgen.

Dus neem de “routes pittoresques" naar uw bestemming en geniet met volle teugen van een welverdiende vakantie. Uw hart en vaten varen er wel bij!