085 – 303 86 20

Loop uzelf gezond: morgen is het ‘Wandel naar je Werk-dag’

blonde young woman smiling portrait holding laptop coffee wearing blue gentle shirt modern building

We weten het allemaal, bewegen is gezond. Toch is het voor velen een uitdaging om tijd te maken voor wat extra meters. Heeft u al eens overwogen om naar uw werk te lopen? Morgen is het ‘Wandel naar je Werk-dag’, een mooi moment om het te proberen.

Donderdag 6 april is het weer zover: Wandel naar je Werk-dag. Een prachtig initiatief om iedereen aan te moedigen het ov of de auto te laten staan en te voet naar het werk te gaan. Onze cardiologen dragen dit initiatief een warm hart toe, want lopen kent vele voordelen voor uw gezondheid. En zeg zelf, wie wordt er niet blij van een ontspannen start van de dag?

Wandelen kent vele voordelen voor zowel uw fysieke als mentale gezondheid. Wij noemen er enkele:

  • Goed voor hart en vaten: beweging stimuleert uw bloedcirculatie en maakt uw hartspier sterker. Uw cardiovasculaire gezondheid zal dus verbeteren door de dag te beginnen met een wandeling.
  • Minder kans op chronische ziekten: wandelen verlaagt uw kans op chronische ziekten zoals diabetes, hartziekte, beroerte en hoge bloeddruk.
      
  • Bevorderlijk voor uw humeur: wist u dat wandelen kan bijdragen aan verbetering van de mentale gezondheid? Het kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress en angst.

  • Gewichtsafname: bewegen stimuleert de verbranding van calorieën waardoor u afvalt en ook stimuleert het de spijsvertering.

  • Sterke botten en spieren: wandelen maakt uw spieren en botten sterker, waardoor het risico op osteoporose vermindert.

Een aantal mooie bijwerkingen van een wandeling naar uw werk. Vraagt u zich af hoeveel stappen op een dag genoeg zijn? Wij raden u aan om gewoon te beginnen. Elke stap is er één in de goede richting. Kortom, wandelen is een eenvoudige en effectieve manier om gezond te blijven.

Mocht u nog twijfelen omdat u ver van uw werk woont, dan hebben wij goed nieuws: iedereen kan profiteren van de voordelen. U kunt bijvoorbeeld uw auto een aantal kilometer eerder parkeren, of een aantal haltes voor uw bestemming de bus verlaten. Zo kunt ook u genieten van een gezonde start van de dag, bent u waarschijnlijk goedkoper uit en bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu. 

Genoeg reden om uw beste beentje voor te zetten. Fijne wandeling!