085 – 303 86 20

Toelichting berichtgeving over CCN / de heer Winter

partner logo ccn

Naar aanleiding van recente berichtgeving zijn vragen gerezen over de betrokkenheid van de heer Loek Winter bij CCN en de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. CCN hecht eraan hierover duidelijkheid te verschaffen. De heer Winter heeft bij de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen geen rol.

CCN zal niet als koper optreden van de IJsselmeerziekenhuizen. Dat zal een nieuw op te richten vennootschap zijn die zal handelen onder de naam Zuiderzee Netwerk Ziekenhuis. Hierin zal de heer Winter geen positie of belang hebben, noch anderszins betrokken zijn.

De toelating op grond van de WTZI wordt gehouden door Stichting Cardiologie Centra Nederland (CCN). CCN gaat ook de contracten met de zorgverzekeraars aan. De stichting kent als zodanig geen eigenaren. CCN functioneert als een netwerkorganisatie. Zij besteedt de zorgverlening uit aan werkmaatschappijen die daarbij samenwerken met verschillende zorgpartners waaronder ziekenhuizen. In de Heart for Health BV houdt DC Klinieken een minderheidsbelang van 23,4%, dat diensten levert aan onder andere CCN. De cardiologen I. Tulevski en A. Somsen houden samen de meerderheid van de aandelen (circa 77%). De heer Winter is een van de aandeelhouders van DC Klinieken. Hij heeft geen actieve rol bij de activiteiten of de bepaling van het beleid van CCN of de werkmaatschappijen aan wie zij de zorg uitbesteedt.