085 – 303 86 20

Telemonitoring: blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

20221214 CCN JoniIsraeli 116 ER5 8924

Huisartsen krijgen steeds vaker te maken met telemonitoring, het volgen van patiënten op afstand. Zorg, onafhankelijk van tijd en plaats. Voor veel huisartsen roept deze digitale zorg ook vragen op. Hoe verleen ik nu de beste zorg? Wordt mijn workflow dan anders? Hoe werkt het dan met mijn HIS (Huisartsen Informatie Systeem)?

Onze collega’s Sebastiaan Blok en Jochem Helleman praatten recent huisartsen, praktijkmanagers en praktijkondersteuners bij op het congres van NedHIS, de koepel van HIS-gebruikersverenigingen. Bij CCN zijn we al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van cardiologische zorg via telemonitoring, zoals ons HartWacht programma. We maken daarbij gebruik van het eHealth platform van Heart for Health, dat bijvoorbeeld ook binnen het DHoTS (Digital Health, from Technology to Service) project wordt gebruikt. 

 

Met het eHealth platform van Heart for Health kunnen patiënten zelf metingen uitvoeren en deze delen met hun zorgverlener, bijvoorbeeld hun huisarts.  De huisarts krijgt zo een up-to-date overzicht van zijn of haar patiënt. Zodra de meetwaarden afwijkend zijn, krijgt de huisarts automatisch een waarschuwing.

 

Met HartWacht ondersteunen we sinds jaar en dag mensen die lijden aan hartfalen, aan een ritmestoornis of aan een moeilijk te behandelen hoge bloeddruk. Mensen meten zelf thuis hun bloeddruk, gewicht, hartslag en/of hartritme. Via de app worden de meetwaarden dan doorgestuurd naar het HartWacht team. Dit team van ervaren verpleegkundigen en cardiologen kijkt op afstand naar de metingen en neemt bij afwijkende waarden contact op met de patiënt, en informeert indien nodig de huisarts.

 

Op de hoogte blijven van onze innovaties op het gebied van telemonitoring en eHealth? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via deze link: https://www.cardiologiecentra.nl/verwijzer/aanmelden-nieuwsupdate/