085 – 303 86 20

Snellere zorg voor hartpatiënten door Amsterdamse samenwerking

3 v2

Cardiologie Centra Nederland (CCN) en Amsterdam UMC slaan de handen ineen voor snellere diagnostiek en zorg voor hart- en vaatpatiënten. Met dank aan de samenwerking is vanaf vandaag diagnostiek van aderverkalking van de kransslagaderen met CT-scan mogelijk op CCN-locatie Amsterdam Slotervaart. Hiermee is het centrum de eerste cardiologiepolikliniek met CT-scanner in Nederland.

“Pijn op de borst is de meest voorkomende klacht binnen de cardiologie. Met de inzet van de CT-scanner kan diagnostiek sneller plaatsvinden en is de eventuele behandeling van deze klacht sneller, nauwkeuriger en beter betaalbaar”, vertelt dr. Igor Tulevski, cardioloog en één van de oprichters van CCN. “Daarnaast zal door het net zo innovatieve concept van de combinatie tussen zorg op afstand en dagopnames de zorg voor chronische patiënten anders worden ingericht.” 

Beschikbare zorg 

Hartfalen, ritmestoornissen en een aantal andere chronische hartziekten zullen een hybride aanpak krijgen. Patiënten worden op afstand gemonitord en waar nodig kunnen zij binnenkort op locatie Amsterdam Slotervaart ook voor dagbehandeling worden opgevangen. “Dit resulteert in vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en ontlast de Spoedeisende Hulp en de Eerste Hart Hulp”, stelt cardioloog Dr. Tulevski. “Wij geloven dat samenwerken de zorg verbetert. Deze samenwerking levert tevens een belangrijke bijdrage aan de doelstelling de zorg dichter bij de patiënt te brengen.”  

Juiste zorg op de juiste plek
Mark Kramer, Raad van Bestuur Amsterdam UMC: “Met onze samenwerking krijgen patiënten de juiste zorg op de juiste plek. En dat is precies wat we willen; voor diagnostiek en behandeling kunnen patiënten nu veel sneller terecht; en wanneer zij specialistische, academische zorg nodig hebben staat Amsterdam UMC voor ze klaar.” 

Op de onlangs geopende CCN-locatie Amsterdam Slotervaart kunnen jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe poliklinische patiënten terecht. Daarnaast kunnen ruim 3.500 patiënten een CT-scan ondergaan en komt er ruimte voor zo’n 900 dagopnames per jaar. Cardioloog dr. Michiel Winter, zowel werkzaam bij Cardiologie Centra Nederland als bij het Amsterdam UMC: “De combinatie van snel de juiste diagnose bij CCN en de specifieke expertise in het Amsterdam UMC werkt fantastisch, dat weten we al uit eerdere samenwerkingen.”


Dr. Igor Tulevski, cardioloog en medeoprichter van Cardiologie Centra Nederland.