085 – 303 86 20

Plezier met pakjesavond gegarandeerd: nieuw onderzoek over chocoladeletters

5036

Zo vlak voor de Sinterklaasavond, hét moment van gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk lekkernijen, verschijnt een artikel in het British Medical Journal dat we u niet willen onthouden. In onze artikelen staan we al regelmatig stil bij bewuste voedingskeuzes. Dit onderzoek levert nog meer wetenschappelijk bewijs dat chocolade perfect past in een gezond dieet en bij het feestje vanavond.

In het artikel "De heerlijke decembermaand verdient pure chocolade: haar gezonde imago" benadrukten we dat pure chocolade flavonoïden bevat, antioxidanten die goed zijn voor de bloedvaten en uw hart  en vaten. Het, op 4 december jl gepubliceerde onderzoek wijst uit dat het regelmatig eten van pure chocolade kan bijdragen aan het verlagen van het risico op type 2 diabetes (T2D).

Uit deze grootschalige studie in de Verenigde Staten blijkt dat mensen die vijf of meer porties pure chocolade per week consumeren, een 21% lager risico hebben op het ontwikkelen van T2D. Dit gunstige effect wordt niet gezien bij melkchocolade, die vaak meer suiker en vet bevat. Het onderzoek laat ook zien dat elke extra portie pure chocolade per week het risico op diabetes met nog eens 3% kan verminderen.

In ons artikel: "Kom maar op met die chocolade" benadrukten we dat u met een gerust hart kan genieten van chocolade (letter). Door te kiezen voor een pure chocoladeletter (met minimaal 70% cacao), maak je niet alleen een smaakvolle, maar ook een gezondere keuze.

Dagelijkse eetgewoonten hebben grote invloed op uw gezondheid. Lees dat in ons artikel: "Voeding beïnvloedt de gezondheid". Door kleine aanpassingen, zoals de overstap van melkchocolade naar pure chocolade, kunt u een positief effect bereiken.

Geniet van de traditionele chocoladeletters, pepernoten en andere lekkernijen, maar kies dus voor pure chocolade. Dat is niet alleen lekker, maar maakt de kans groter dat u nog vele’ ‘heerlijke avondjes’ kan meemaken in goede gezondheid!