085 – 303 86 20

Wandel uzelf gezond

Wandelen is gezond

Wandelen kan het hele jaar door, maar in deze tijd van het jaar lijken we in Nederland echt de wandelkriebels te krijgen. Iets wat onze cardiologen toejuichen, want in zijn algemeenheid geldt: wandelen is gezond!

De eerste medailles voor de Avondvierdaagse zijn in ontvangst genomen, en nog meer basisschoolkinderen (en hun begeleiders) zullen vier avonden aan de wandel gaan. Ook het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse is begonnen. Mooie initiatieven om fit en gezond te blijven.

Volgende maand vindt de Nijmeegse Vierdaagse plaats: het grootste wandelevenement ter wereld dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden. Om straks volop te kunnen genieten tijdens de wandeltocht, is een goede voorbereiding het halve werk.

In vier dagen een grote afstand afleggen vergt een behoorlijk uithoudingsvermogen, waar niet iedereen over zal beschikken. Trainen is dan ook verstandig, ook om ongemakken als blaren en spierpijn voor te zijn.

Vindt u de Nijmeegse Vierdaagse een stap te ver? Dan dagen wij u toch uit om te gaan wandelen. Niet (meteen) voor de lange afstanden, maar start bijvoorbeeld met een ronde door de wijk of het park. Want wat blijkt: ook kortere wandelingen verlagen de kans op een hartinfarct of beroerte.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat een dagelijkse wandeling van 21 minuten het risico op hart- en vaatziekten met 30% verlaagt. Dit komt overeen met 2000 stappen bij een matige wandelsnelheid.

Loop je verder en sneller dan verkleint u het risico nog meer. Hoeveel stappen zijn genoeg? En wat zijn de voordelen van wandelen? U leest het terug in eerdere artikelen op onze site over wat wandelen kan doen voor uw hart.   

Dus onze cardiologen en verpleegkundigen dragen de Nijmeegse Vierdaagse een (niet al te) warm hart toe. Drink voldoende en vul je zoutgehalte voldoende aan, met name bij warm weer. We wensen alle deelnemers een fijne Vierdaagse en hopen dat nog meer mensen enthousiast worden en de wandelschoenen aantrekken.