085 – 303 86 20

Heart for Health wordt aandeelhouder Jessica Gal Sportartsen

Jessica Gal en Albert Arp

Heart for Health Groep, het moederbedrijf van Cardiologie Centra Nederland, neemt een belang van 49% in Jessica Gal Sportartsen BV. Het bedrijf van voormalige Olympische judoka en sportarts Gal is gespecialiseerd in sportmedische zorg, en preventieve en curatieve sportmedische onderzoeken. Het heeft op dit moment klinieken in Amsterdam, Zaandam en Haarlem. Door de samenwerking verwachten beide dat het aantal klinieken de komende jaren snel kan groeien, vanwege de toenemende behoefte aan preventieve (sport)zorg en andere zorg op het gebied van sport en bewegen. Ook op het gebied van eHealth verwachten Heart for Health en Jessica Gal Sportartsen goede slagen te kunnen maken.

Jessica Gal, bestuurder en sportarts bij de klinieken: “Dankzij de samenwerking met Heart for Health kunnen we versneld invulling geven aan onze groei en professionalisering. We zien enorm veel vraag onder professionele sporters, maar ook onder de amateursporters, op het gebied van preventief sportmedisch onderzoek en advies. Aan die vraag kunnen we sneller en beter tegemoet komen. Ik heb er enorm veel zin om hier samen met Heart for Health - en ons eigen fantastische team - invulling aan te geven.”

 

Albert Arp, CEO van Heart for Health groep: “Jessica heeft in de sportgeneeskunde en met haar sportmedisch-adviescentrum een indrukwekkende organisatie neergezet. Zij is enorm gedreven en gestart vanuit een overtuiging dat sportmedisch onderzoek beter moet en kan. Die drive herkennen we en Jessica is verdraaid succesvol in wat zij doet.”

 

Oprichter van de Heart for Health Groep en initiator van de samenwerking Igor Tulevski: “We hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een groeiplan voor Jessica Gal Sportartsen en we zien veel synergie mogelijkheden voor de ondernemingen in de Heart for Health Groep. Daarnaast zien we op termijn ook mogelijkheden voor onze buitenlandse klinieken. Ook in het buitenland zien we namelijk een groeiende behoefte op sportmedisch gebied.”

 

Jessica Gal Sportartsen blijft een zelfstandig label en Gal blijft bestuurder en sportarts bij de organisatie. Waar mogelijk gaat Heart for Health Gal met expertise ondersteunen, zoals nu al op het gebied van elektronische patiëntendossiers. Arp: “En we zien direct verdere mogelijkheden met onze cardiologie-faciliteiten, preventie, eHealth, revalidatie en long-CT’s. Wij zullen als aandeelhouder en klankbord Jessica en haar organisatie van harte versterken in de groei van de onderneming en in haar ambities om meer sporters goed te kunnen ondersteunen.”

 

Over Heart for Health Groep

Heart for Health Groep is een onderneming in de zorg met een aantal dochterondernemingen, waaronder Cardiologie Centra Nederland, medtech bedrijf Heart for Health ICT (gespecialiseerd in elektronische patiëntendossiers en eHealth toepassingen) en Heart for Health International dat met een aantal (cardiologie) klinieken actief is in het buitenland.

In de cardiologie heeft Heart for Health ICT onder andere HartWacht ontwikkeld, een tool waarmee patiënten de status van hun hart zelf kunnen monitoren. HartWacht is inmiddels een breed ingezette vorm van eHealth, die door alle zorgverzekeraars wordt vergoed.