085 – 303 86 20

Europees Cardiologie Congres op Nederlandse bodem

cardiologist doctor examine patient heart functions blood vessel medical technology

Morgen is het zover: het ESC Congress 2023 (Europees Cardiologie Congres) komt naar Amsterdam van 25 tot 28 augustus, en geloof ons, de hele wereld volgt de presentaties van de internationale onderzoeken op de voet. Tijdens dit toonaangevende congres worden alle nieuwe ontwikkelingen over de diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten besproken. Wij zijn er bij.

Waarom is dit congres zo belangrijk?
Laten we eerlijk zijn, ons hart is één van de belangrijkste organen in ons lichaam. En we willen er allemaal voor zorgen dat het gezond en gelukkig blijft kloppen. Dat is waar het Europese cardiologie congres om draait. Een belangrijke bijeenkomst van de grootste breinen in de cardiologie, allemaal bij elkaar om te praten over hoe we ons hart in topconditie kunnen houden.

Waarom is dit goed nieuws voor u als patiënt?
Dit congres is als een schatkist vol met de nieuwste informatie over hartgezondheid. Wetenschappers van over de hele wereld, inclusief toppers uit Nederland, zullen praten over geavanceerde behandelingen, technologieën en doorbraken die u kunnen helpen om uw hart in topvorm te houden. Daarnaast zal deze kennisuitwisseling leiden tot betere zorg. Als u of iemand die u kent ooit te maken heeft gehad met hartproblemen, weet u hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot de beste zorg. Het congres brengt artsen, onderzoekers en specialisten samen om te brainstormen over hoe de zorg voor hartpatiënten kan verbeteren.

Nederlandse genieën die de weg wijzen
Laten we het ook hebben over onze Nederlandse trots op het gebied van cardiologie. Ons land heeft een aantal briljante geesten die zich inzetten voor de wetenschap van het hart. Deze knappe koppen, die verenigd zijn in de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, hebben baanbrekend werk verricht dat wereldwijd de cardiologische zorg voor patiënten verbetert.

Van revolutionaire behandelingen tot innovatieve technologieën, Nederlandse onderzoekers hebben een enorme impact op de wereld van de cardiologie. Dit congres biedt een podium om kennis te delen, nieuwe ideeën aan te dragen en samen te werken met andere genieën om een gezonder hart voor ons allemaal te creëren.

Wij zijn er bij
Cardiologie Centra Nederland neemt deel aan vele onderzoeksprojecten binnen de Nederlandse cardiologie. Ons netwerk biedt de mogelijkheid om zorginnovaties als HartWacht te evalueren en te verbeteren, iets waar internationaal veel belangstelling voor is.

Op zoek naar continue verbetering van onze zorg zullen onze CCN cardiologen en verpleegkundigen bijdragen en deelnemen aan het Europese Cardiologie Congres. U bent daarmee verzekerd van de beste behandeling bij ons. Want kennis, kunde en een specifiek op u afgestemde behandeling; daar staan wij voor. Voor zorg die klopt!