085 – 303 86 20

Echocardiografie Academie voor nieuwkomers in Nederland officieel erkend

ECA1

De Echocardiografie Academie van Cardiologie Centra Nederland (CCN) is positief beoordeeld door de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL). De opleiding biedt nieuwkomers in Nederland de mogelijkheid opnieuw in de zorg aan de slag te gaan en is nu officieel geaccrediteerd. “De accreditatie is een geweldige waardering voor onze studenten en onze collega’s die hen begeleiden”, aldus dr. Aernout Somsen, cardioloog en mede-oprichter van CCN.

Somsen: “We kampen in de zorg met een groot tekort aan echocardiografisten. Tegelijkertijd zien we een groep nieuwkomers in Nederland die graag aan de slag willen in de zorg en het op basis van hun cv ook kúnnen. In het land van herkomst hebben zij al een artsenopleiding doorlopen, maar het is voor hen bijzonder lastig om die diploma’s in Nederland erkend te krijgen. Wij zijn er trots op dat we met onze opleiding kunnen helpen bij hun integratie in de samenleving en tegelijkertijd het tekort aan echocardiografisten te kunnen terugdringen. Dat de studenten nu met een erkend diploma op zak onze opleiding kunnen afronden is fantastisch, dit is exact wat we voor ogen hadden toen we de academie begonnen.”

 

Vorig jaar startten Cardiologie Centra Nederland en Amsterdam UMC de Echocardiografie Academie voor nieuwkomers met medische achtergrond. Ondertussen zijn er vijf studenten die opgeleid worden en hebben al vijf studenten de opleiding succesvol doorlopen. Zij staan klaar om het officiële examen af te leggen voor een erkend diploma van echocardiografist, waarmee zij hun carrière in de zorg kunnen hervatten. 

 

De SBHFL is een stichting die hartfunctieopleidingen adviseert en accrediteert. De SBHFL is opgericht voor de NVVC (Nederlandse Vereniging voor Cardiologie) en de NHV (Nederlandse Hartfunctie Vereniging), met steun van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.