085 – 303 86 20

Duik het nieuwe jaar in!

Duikhetnieuwejaarin

Traditiegetrouw is het morgen tijd voor een nieuwjaarsduik. Misschien dat de nieuwjaarsduik, in besloten kring, aan populariteit wint in de Corona tijd, want het zwemmen in koud water kan een positieve uitwerking hebben op de gezondheid.

Zoals onderzoekers van het Amsterdam UMC al in 2016 constateerden: mensen die een koude douche namen in de ochtend voelen zich minder vaak ziek dan diegenen die met een warme douche de dag begonnen.

Ook is wetenschappelijk aangetoond dat zwemmen in koud water het immuunsysteem en de vetverbranding verbetert en dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd. Dit wordt overigens alleen bereikt als je regelmatig een frisse duik neemt. Heb je deze ambitie? dan is het aan te raden om de koude-belasting geleidelijk op te voeren want ongetraind in ijswater stappen kan tot onderkoeling en bloeddrukdaling leiden.

Dus even het koude water in op 1 januari is geen probleem, maar wilt u dit tot een dagelijkse bezigheid maken, bouw het dan geleidelijk op en geniet van het frisse gevoel en wapen je tegen virus en overgewicht.

Geniet van de koude en het nieuwe jaar!