085 – 303 86 20

Diversiteit in de zorg, dat vinden wij belangrijk

diverse hands gestured heart shape v2

Diversiteit in de zorg, dat is waar wij met onze Echocardiografie Academie aan bijdragen. Waarom wij dat belangrijk vinden? Onze cardioloog dr. Aernout Somsen sprak erover met AD.nl.

Onze cardioloog dr. Aernout Somsen legt op AD.nl uit waarom we met onze Echocardiografie Academie graag bijdragen aan diversiteit in de zorg. Lees hier het hele artikel.   

Sinds de lancering van de Echocardiografie Academie voor nieuwkomers in Nederland hebben wij ontzettend veel positieve reacties mogen ontvangen en al mooie eerste sollicitatiegespreken gevoerd. We willen uiteraard onze dank uitspreken voor de steun en betrokkenheid van OpenEmbassy,  Goldschmeding Foundation,  Regioplan en Edu4u. En natuurlijk Gemeente Amsterdam en Dokwurk voor de fijne samenwerking.

Samen met het Amsterdam UMC hebben wij de Echocardiografie Academie gelanceerd speciaal voor nieuwkomers in Nederland die in hun land van herkomst in de zorg hebben gewerkt. Een opleidingstraject waarmee nieuwkomers weer aan de slag kunnen in ons mooie vakgebied. Hiermee pakken wij het tekort aan echocardiografisten aan op een manier die bijdraagt aan de diversiteit in de zorg. Zo zorgen we met elkaar voor zorg die klopt!