085 – 303 86 20

Deze groenten houden uw hart gezond

spinach table

Een ongezonde leefstijl is in 80% van de gevallen de oorzaak van hart- en vaatziekten. Voeding is een belangrijk onderdeel van iemands leefstijl. Het eten van groenten kan helpen om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Aan welke groenten moet u dan denken?

We zetten een aantal belangrijke op een rijtje:

  • Denk op de eerste plaats aan bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool en sla. Bladgroenten bevatten veel voedingsstoffen die helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen. Dat zijn bijvoorbeeld kalium, calcium en magnesium.
  • Broccoli is ook een goede keuze. Deze groente bevat sulforafaan, een stof die ontstekingen kan verminderen en het hart kan beschermen.
  • Verder zijn tomaten aan te raden. Tomaten bevatten lycopeen, een antioxidant waarvan we weten dat deze het risico op hartaandoeningen kan verlagen.
  • Hetzelfde geldt voor wortelen. Wortelen bevatten een antioxidant (bèta-caroteen) dat de risico's op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen.
  • Zoete aardappelen horen ook in dit rijtje thuis. Deze bevatten veel vezels, kalium en vitamine C, die onder andere kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.
  • En we schreven er al eerder over: de avocado. Recent werd in twee onderzoeken aangetoond dat avocado’s het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlagen. Dat komt omdat ze rijk zijn aan enkelvoudige onverzadigde vetten en dat is goed voor uw cholestorol. One avocado a day keeps the doctor away, is het devies.

Het is belangrijk om gevarieerd te eten en te zorgen dat u veel verschillende soorten groenten en andere gezonde voedingsmiddelen binnenkrijgt. Scroll eens door onze nieuwsberichten om een idee te krijgen van wat u verder aan uw eetgewoonten kunt doen. Uw hart is geholpen met gezonde voeding.