085 – 303 86 20

CCN krijgt opnieuw NEN certificaat voor informatiebeveiliging

20943676

Een certificaat om blij van te worden: als CCN hebben we het NEN-certificaat voor informatiebeveiliging opnieuw gekregen. Op die verlenging zijn we trots, omdat ze laat zien dat we het afgelopen jaar veel werk hebben verzet op het gebied van informatiebeveiliging.

Als CCN willen we zorgvuldig omgaan met de gegevens van patiënten. De certificering bij NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut. We hebben zowel de NEN7510 als de ISO27001 certificering. Dat zijn twee certificaten, waarvan de NEN een toevoeging is voor Nederlandse zorg en ISO de internationale norm. Zowel nationaal als internationaal voldoen we daarmee aan de hoogste standaarden. 

 

We kregen van de auditor tijdens het proces van hercertificatie mooie feedback. Wat hij terug zag, was dat het bij CCN echt draait om de patiënt. We hebben een hoge patiënttevredenheid bij alle afdelingen, locaties en functies. Ook constateerde hij dat we als personeel trots zijn op ons bedrijf en dat onze teamgeest een belangrijk reden voor mensen is om bij CCN te werken. Ook zag hij dat we het afgelopen jaar veel werk hebben verzet op het gebied van informatiebeveiliging. We hebben een paar kleine tekortkomingen en een verbeterpunt van hem meegekregen, punten die we of al op de agenda hadden staan, of die we snel kunnen oppakken.

 

In het kader van externe audits hadden we ook nog ander goed nieuws. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft recent twee audits uitgevoerd, eentje rondom eHealth en eentje in Sionsberg. Ook deze twee audits zijn ook goed gegaan en ook daar zijn alleen een paar kleine aanbevelingen uit gekomen. Team Sionsberg, gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 

Binnenkort gaan we ons nieuwe elektronische patiëntendossier invoeren. Daarbij zorgen we natuurlijk dat we aan de NEN norm blijven voldoen en dat we informatiebeveiliging hoog in het vaandel hebben. We streven er iedere dag weer naar dat onze zorg klopt.