085 – 303 86 20

CCN gaat voor doorstart IJsselmeerziekenhuizen

partner logo ccn

Stichting Cardiologie Centra Nederland (CCN), een netwerkorganisatie in de zorg, werkt momenteel aan een integrale oplossing om de IJsselmeerziekenhuizen door te starten. CCN is sinds 2013 verantwoordelijk voor het leveren van de cardiologische zorg van de IJsselmeerziekenhuizen. CCN heeft bij de curatoren bekendgemaakt dat zij interesse heeft in de overname. Dankzij vergelijkbare ervaringen ziet CCN grote kansen om de ziekenhuisgroep succesvol te maken.

De afdelingen cardiologie van de IJsselmeerziekenhuizen, die momenteel onder de verantwoordelijkheid van CCN vallen zijn een voorbeeld geworden voor de rest van het ziekenhuis: een vooruitstrevende vakgroep levert topzorg zonder wachttijd met een aantoonbaar hoge patiënt- en medewerkerstevredenheid. De organisatie kent bovendien de behoeften van de patiënten en huisartsen uit de regio. Cardiologie Centra Nederland is bovendien koploper in Nederland in de toepassing van innovatieve e-healthoplossingen zoals telemonitoring voor cardiologie patiënten.

Buiten de locaties van IJsselmeerziekenhuizen levert CCN cardiologische zorg in nog tien zelfstandige instelling, in nauwe samenwerking met academisch centra waaronder AMC, VUMC, LUMC en topklinische ziekenhuizen zoals het St Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en perifere ziekenhuizen. Sinds 2015 is CCN mede-eigenaar van het medisch centrum in Dokkum, eveneens na een overname uit faillissement eind 2014. Door de zorg lokaal te organiseren in nauwe samenwerking met huisartsen en de medische staf van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), en door gebruik te maken van innovatieve e-health oplossingen zoals telemonitoring bij chronische zorg kon dit ziekenhuis behouden blijven voor de regio.

Op dit moment werkt CCN aan een plan voor een passende oplossing voor de IJsselmeerziekenhuizen, waarbij een zo breed mogelijk zorgaanbod voor de regio behouden blijft. CCN ziet door haar ervaring binnen de IJsselmeerziekenhuizen en in Dokkum grote kansen om de ziekenhuisgroep uit te laten groeien tot een innovatieve zorgaanbieder die dichtbij de patiënten blijft. CCN heeft bij de curatoren inmiddels bekend gemaakt dat zij interesse heeft in de overname van de IJsselmeerziekenhuizen.

Over CCN
Cardiologie Centra Nederland (CCN) is een publiek private netwerkorganisatie die excellente cardiologische zorg aanbiedt op 15 locaties in Nederland. Daarnaast is CCN mede-eigenaar van het medisch centrum in Dokkum. CCN wil een bijdrage leveren aan het maatschappelijke belang door de beste zorg te leveren, voor iedereen snel toegankelijk, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit kan CCN bereiken door continu te investeren in zorgvernieuwing en -verbetering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sparrow & Partners Communications
Yorick Roos
T: 0703620808
E: yroos@sparrowenpartners.nl