085 – 303 86 20

Cardiologie Centra Nederland breidt eHealth zorg uit naar 19 landen

ecg electrocardiogram heart beat shape 3d

CCN is vanaf juli in negentien Europese landen actief met digitale diensten voor mensen met hart- en vaatziekten. Patiënten kunnen zelf een gezondheidsmeting uitvoeren en deze dan via een app laten beoordelen door een medisch team. Binnen 24 uur krijgt een aanvrager een diagnose met advies retour. Inmiddels zijn de eerste 3.000 internationale beoordelingen uitgevoerd. De verwachting is dat dit aantal de komende periode fors zal toenemen.

Sebastiaan Blok, directeur eHealth bij CCN is trots op deze internationale doorbraak: “In Nederland hebben we al veel ervaring opgedaan met een 24 uurs-respons op een groot volume aan verzoeken. En vanaf nu kunnen we met ons team in Dokkum op internationale schaal mensen die zich zorgen maken een diagnose bieden. Ons HartWacht programma bestaat al sinds 2016 en de afgelopen jaren hebben we alleen al in Nederland bijna 500.000 beoordelingen uitgevoerd. We zijn er klaar voor om dat nu internationaal met nog grotere aantallen te kunnen doen.” 

 

Samenwerking AliveCor

De internationale uitbreiding van de eHealth dienstverlening van CCN is mogelijk door een nauwe samenwerking met AliveCor, producent van mobiele ECG-apparatuur. Mensen die een draagbare ECG-monitor van AliveCor hebben aangeschaft, kunnen tegen vergoeding hun hartfilmpjes direct door een medisch team laten beoordelen. Dit CCN-team in Dokkum stelt vervolgens op basis van de ECG-opname een diagnose op, bepaalt de mate van urgentie en adviseert over een eventueel contact met de eigen arts. 

 

Albert Arp, CEO van Heart for Health Groep waar CCN onderdeel van is: “Voor veel mensen in Europa is dit een relevante innovatie. Samen met AliveCor kunnen we hen snel en adequaat adviseren. Dat is voor veel hartpatiënten een grote geruststelling. Voor ons team in Dokkum is het enorm inspirerend en eervol dat we als hét eHealth center van AliveCor zijn geselecteerd. Daarnaast is dit weer een mooie mijlpaal in onze internationale strategie, waarin naast de huidige snelle groei van het aantal cardiologie-klinieken in verschillende landen ook digitale zorg een prominent speerpunt is.”