Update n.a.v. Corona-virus
Hier vindt u onze recente mededelingen rondom de impact van van het Corona-virus op uw bezoek aan onze kliniek.

Maatregelen vanwege het Coronavirus

Informatie over uw afspraak

De uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) heeft bij Cardiologie Centra Nederland geleid tot extra maatregelen om u maximaal te beschermen tegen de verspreiding van het virus.

Cardiologie Centra Nederland volgt de landelijke richtlijn van het RIVM  en adviezen van Rijksoverheid en verzoekt u om dit ook te doen.

Alle locaties van Cardiologie Centra Nederland zijn geopend. Uw afspraak vindt in de meeste gevallen op onze locatie plaats. Wij doen een dringend verzoek om in de openbare ruimtes van onze locaties een mondneusmasker te dragen, deze dient u zelf mee te nemen. Indien uw afspraak telefonisch plaatsvindt nemen onze medewerkers vooraf contact met u op. Daarnaast verzoeken wij patiënten die last hebben van neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts, contact met ons op te nemen voor het verzetten van de afspraak.

Graag beantwoorden wij zo veel mogelijk vragen in de veelgestelde vragen hieronder.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ik ben door mijn huisarts naar Cardiologie Centra Nederland verwezen. Kan ik een afspraak maken?

Zeker, U kunt een afspraak maken via ons afspraken team. Het telefoonnummer is 085-303 86 20.
Gedurende de uitbraak van het Coronavirus bieden wij urgente planbare zorg. In afstemming met u en uw huisarts  besluiten wij of uw zorgvraag urgent is of op een later moment kan worden gepland.

Ik heb voor het eerst een afspraak gemaakt bij jullie, gaat deze door?

Komt u voor het eerst? Dan gaat uw afspraak gewoon volgens afspraak door.

Ik heb een controle afspraak, kan ik komen?

Patiënten die al eerder bij een van onze centra geweest zijn en een controle afspraak hebben, staan wij graag telefonisch te woord. Met ingang van 16 maart 2020 voeren wij een deel van onze controle afspraken telefonisch uit. U wordt dan op het tijdstip van uw afspraak gebeld door uw cardioloog. Indien dit voor u van toepassing is ontvang u hierover bericht van CCN. Mocht aanvullend onderzoek nodig zijn dan wordt dit in afstemming met uw cardioloog op een later tijdstip ingepland.

Kan er iemand met mij meekomen?

Wij verzoeken onze patiënten om zoveel mogelijk alleen naar ons centrum te komen. Dit om zo min mogelijk personen in onze wachtkamers en klinieken te hebben en hierbij de 1,5-meter-maatregel te kunnen waarborgen. Desgewenst kunt u het eindgesprek met de cardioloog opnemen of kunt uw partner of begeleider inbellen om zo wel mee te kunnen luisteren. Wij kunnen u hierbij assisteren. Mocht u fysieke begeleiding of ondersteuning nodig hebben, dan is het mogelijk om maximaal één begeleider per persoon mee te nemen.

Mag ik mijn (jonge) kinderen meenemen naar de afspraak?

Wij verzoeken u geen kinderen mee te nemen naar de afspraak. Zoals eerder genoemd willen we zo min mogelijk personen in onze wachtkamers en klinieken hebben om de 1,5-meter-maatregel te kunnen waarborgen. Daarnaast is het niet handig bij diverse onderzoeken.

Ik heb een verwijsbrief naar een ander ziekenhuis, maar kan bij hen niet terecht of wordt door hen naar jullie doorverwezen. Blijft mijn verwijsbrief geldig en kan ik bij jullie een afspraak maken?

Ja, uw verwijsbrief blijft geldig. Iedereen met een verwijsbrief is welkom, ook als u in eerste instantie naar een andere zorgaanbieder bent verwezen. U kunt een afspraak maken via ons afspraken team. Het telefoonnummer is 085-303 86 20.

Ik ben door jullie verwezen naar een ander ziekenhuis voor een onderzoek of ingreep, wat moet ik nu doen?

Indien u onlangs door één van onze centra verwezen bent voor een onderzoek of ingreep in een ander ziekenhuis dan verwijzen we u voor vragen hierover naar het betreffende ziekenhuis. In sommige ziekenhuizen worden geplande onderzoeken en ingrepen op het moment uitgesteld, in andere niet. Mocht u zich zorgen maken om de wachttijd of hier vragen over hebben, dan kunt u contact opnemen met uw Cardiologie Centrum.

Wat te doen bij corona (Covid-19) symptomen?

We verzoeken patiënten die last hebben van neusverkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts, contact met ons op te nemen voor het verzetten van de afspraak.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus?

Bekijk de website van het  RIVM  of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351

Mijn vraag staat er niet bij!

  • Neemt u gerust contact op, voor al uw vragen zijn wij bereikbaar op nummer 085 – 303 86 20.