Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

Alles over PROM

De afkorting PROM staat voor Patient Reported Outcome Measure. PROMs zijn vragenlijsten over de kwaliteit van leven van u als patiënt. Door het invullen van de vragenlijsten op verschillende momenten gedurende uw behandeling, krijgt uw cardioloog inzicht in het effect van uw behandeling.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van uw diagnose is er een PROM beschikbaar. De PROM is specifiek voor uw situatie en aandoening. U ontvangt per e-mail een uitnodiging om de vragenlijsten online in te vullen. In die mail staat een link naar de zogenaamde PROM-portal: https://prom.medical-portal.nl

Omdat u bij het invullen van de PROMs vertrouwelijke gegevens invoert, is deze portal goed beveiligd. Inloggen verloopt via twee stappen.

  1. U logt in met uw gebruikersnaam (het e-mailadres dat bij ons bekend is) en uw wachtwoord.
  2. U voert de beveiligingscode in die u per SMS bericht op uw mobiele telefoon ontvangt (op het telefoonnummer dat bij ons bekend is).
  3. Log na gebruik van de PROM-portal altijd uit.

Belangrijk: uw cardioloog zal naar aanleiding van uw resultaten tussentijds geen contact met u opnemen. Vragen over u resultaten kunt u tijdens uw consult bespreken met uw cardioloog.

Problemen of vragen?

Ervaart u problemen met het inloggen of heeft u vragen over de PROM, neem dan contact met ons op via prom@cardiologiecentra.nl of kijkt u bij de veelgestelde vragen die u hieronder kan vinden.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?

U kunt de website van de PROM portal openen (https://prom.medical-portal.nl) en kiezen voor de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Vul hier het e-mailadres in dat bij CCN bekend is. Op dit e-mailadres zult u een nieuw wachtwoord ontvangen, controleer voor de zekerheid ook het spamfilter van uw e-mail.

Ik heb geen wachtwoord ontvangen.

Het kan zijn dat het wachtwoord in het spamfilter van uw mailbox terecht gekomen is. Als dit niet het geval is dan kunt u via de website van de PROM portal (https://prom.medical-portal.nl) kiezen voor de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Vul hier uw e-mailadres in dat bij CCN bekend is. Op dit e-mailadres zult u een nieuw wachtwoord ontvangen.

Nadat ik een nieuw wachtwoord heb aangevraagd ontvang ik nog steeds geen nieuw wachtwoord?

Mogelijk is het wachtwoord in uw spamfilter terecht komen. Is ook dit niet het geval neem dat contact op met prom@cardiologiecentra.nl.

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd maar krijg de melding dat het ingevoerde wachtwoord niet juist is.

Afhankelijk van de instelling van uw webbrowser worden wachtwoorden automatisch worden opgeslagen. Het kan helpen om de webpagina te verversen of uw cookies te wissen. Dit probleem heeft doorgaans te maken met de instellingen van uw eigen computer of webbrowser. Wij adviseren uw webbrowser zo in te stellen dat wachtwoorden niet automatisch ingevuld worden.

Ik ontvang geen SMS bericht met beveiligingscode.

Neem contact met ons op via prom@cardiologiecentra.nl.

Ik heb een ander e-mailadres en/of 06-nummer.

Wanneer u uw e-mailadres en/of 06-nummer wilt wijzigen kunt u dit doen aan de balie bij een van onze cardiologie centra of u kunt telefonisch contact opnemen met het afsprakenteam op 085-3038620. Omdat uw e-mailadres en 06-nummer gekoppeld zijn aan de inloggegevens voor zowel de PROM portal als aan MijnDossier, dient u zich te legitimeren voor het wijzigen van deze gegevens.

Hoe vaak ontvang ik een uitnodiging om de PROM in te vullen?

De meeste PROM vragenlijsten dienen elke 3 maanden ingevuld te worden. De PROMs eindigen vanzelf na één jaar of wanneer u de vragenlijsten na 28 dagen nog niet heeft ingevuld.

Uit hoeveel vragen bestaan een PROM?

Een PROM bestaat doorgaans uit 1 tot 3 korte vragenlijsten. De lengte van de vragenlijsten varieert van 5 tot 25 vragen. Ervaring leert dat de vragenlijsten eenvoudig te beantwoorden zijn en u slechts een paar minuten van uw tijd kosten.

Hoe weet ik wanneer ik een PROM moet invullen?

U ontvangt altijd een melding per e-mail wanneer er een nieuwe PROM klaar staat. Wij sturen u ook een herinnering wanneer er nog vragenlijsten voor u open staan.

Ik heb de vragenlijst ingevuld en krijg alsog een herinneringsmail, hoe kan dit?

De meeste PROMs bestaan uit meerdere vragenlijsten. Let er op dat u alle vragenlijsten invult. Mogelijk heeft u één of twee vragenlijsten ingevuld en staat er nog een vragenlijst open. Door in te loggen in de portal kunt u zien of er nog vragenlijsten open staan en wanneer er weer vragenlijsten beschikbaar komen.

Is mijn deelname aan de PROM verplicht?

Graag benadrukken wij dat het invullen van de PROM geheel vrijwillig is. Besluit u om niet deel te nemen dan heeft dit geen gevolgen voor uw verdere behandeling bij Cardiologie Centra Nederland. Indien u niet wenst deel te nemen dan kunt u dit doorgeven aan uw cardiologie centrum. Wanneer u niks doet met de ontvangen e-mails zal de PROM na 28 dagen automatisch afsluiten.

Op welke apparaten kan ik de PROM invullen?

U kunt de PROM invullen via uw computer, tablet en smartphone. Daarbij kunt u gebruik maken van de meest gebruikte webbrowsers zoals Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera etc.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de PROM?

Als u de PROM invult, geeft u zowel uzelf als uw arts inzicht in de kwaliteit van uw leven gedurende de behandeling. U kan via onze portal inzien hoe uw kwaliteit van leven over de tijd veranderd en dit bespreken met uw arts. Uw arts kan zien hoe u reageert op de behandeling en waar nodig de behandeling aanpassen. Als veel patiënten deelnemen aan de PROM dan kan hiermee de zorg en behandeling nog beter afgestemd worden op de behoefte van onze patiënten.
Wanneer u ervoor kiest om de PROM niet in te vullen dan blijft u onze gebruikelijke zorg ontvangen. Uiteraard zal het invullen van de vragenlijsten om de zoveel maanden wat tijd van u vergen.

Hoe zit het met mijn privacy?

Cardiologie Centra Nederland gaat zorgvuldig om met uw gegevens en zal deze nooit zonder uw expliciete toestemming delen met derden. Meer informatie hierover kunt u vinden in ons privacyreglement. De PROM portal is beveiligd conform NEN 7510 voor informatiebeveiliging in de zorg. Uw inloggegevens zijn strikt persoonlijk. Hiermee dient u zorgvuldig om te gaan. 

Ik krijg een melding dat de PROM is afgesloten, hoe kan dit?

Wanneer u de vragenlijsten binnen 28 dagen niet ingevuld heeft, sluit het systeem uw PROM automatisch en zult u verder geen uitnodigingen ontvangen. Wilt u de vragenlijsten alsnog invullen, mailt u dan met prom@cardiologiecentra.nl  dan zorgen wij dat uw PROM wordt gereactiveerd.

Kan ik de PROM invullen via MijnDossier?

Op dit moment kan dit nog niet. We zijn hard aan het werk om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst mogelijk wordt.

Wat kan ik verwachten van mijn cardioloog?

Uw cardioloog kan uw PROM-scores inzien en deze met u bespreken. Dit zal alleen gebeuren tijdens uw afspraak. Uw cardioloog zal naar aanleiding van uw resultaten tussentijds geen contact met u opnemen en de resultaten ook niet tussentijds bekijken.

Wat te doen als u klachten ervaart?

Het is belangrijk dat u bij klachten altijd contact opneemt met uw huisarts of cardioloog of in geval van een levensbedreigende situatie 112 belt.