Menu
Updates n.a.v. Coronavirus
Hier vindt u updates en mededelingen rondom het Coronavirus en uw bezoek aan onze kliniek.

24 uurs holterregistratie

Een holterregistratie is een onderzoek waarbij onderzocht wordt hoe uw hart zich over langere periode gedraagt. Met behulp van een klein kastje wordt gedurende 24 uur het hartritme geregistreerd. Omdat de holter uw hartslag onafgebroken vastlegt, kunnen onregelmatigheden in het hartritme worden opgespoord.

Het onderzoek

Er worden 7 elektrodes met behulp van plakkers op uw lichaam geplakt. Daarnaast krijgt u een klein kastje mee ter grootte van een mobiele telefoon. U draagt dit kastje aan een riem om uw middel. De plakkers zijn met behulp van draden aan dit kastje verbonden. Dit draagt u 24 uur met zich mee.

Het kastje registreert het hartritme. In een dagboek houdt u bij wat u die 24 uur gedaan heeft en of u eventueel klachten heeft ervaren. Naar aanleiding van uw dagboek kan de cardioloog zien wat de oorzaak van deze klachten is geweest.

Met de holter mag u niet zwemmen, douchen of in bad gaan. Mocht er een plakker of snoer losraken, dan verzoeken wij u dit zo snel mogelijk herstellen. Vergeet dit niet in uw dagboek te vermelden.

Na 24 uur mag u het kastje uitschakelen en de plakkers van uw lichaam verwijderen. Daarna mag u het kastje met de draden en het dagboek inleveren in het centrum. We adviseren om tijdens dit onderzoek bovenkleding te dragen met een hogere hals omdat de elektrodes dan niet zichtbaar zijn.

Duur van het onderzoek

Het aansluiten van een holter duurt ongeveer 15 minuten. Uw hartritme wordt vervolgens gedurende 24 uur geregistreerd.