Menu

HartWacht

HartWacht is een innovatief, baanbrekend concept: met behulp van de nieuwste technologieën wordt de zorg gepersonaliseerd en dichtbij de patiënt gebracht.

1. Wat is HartWacht?

HartWacht is tele-monitoring voor patiënten van Cardiologie Centra Nederland. De cardiologen van Cardiologie Centra Nederland kunnen patiënten thuis monitoren op basis van metingen (gewicht, bloeddruk etc.) en vragenlijsten die door de patiënt thuis worden ingevuld.

2. Hoe werkt HartWacht dan precies?

HartWacht is ontwikkeld samen met artsen en patiënten en bestaat uit 3 onderdelen:

  1. U kunt online overal ter wereld uw eigen CCN-zorgdossier inzien
  2. U geeft uw meetwaarden via de HartWacht App door, bijvoorbeeld bloeddruk, gewicht of hartslag en u beantwoordt vragen over uw gezondheid/conditie op dat moment.
  3. U kunt wanneer dit nodig is direct videocontact hebben met een hartverpleegkundige van CCN onder auspiciën van een CCN cardioloog.

Als u bent aangemeld voor HartWacht dan zal de App u op gezette tijden vragen meetwaarden in te sturen. U krijgt meetapparatuur in bruikleen die draadloos gekoppeld wordt aan uw eigen smartphone of tablet. Gebruikt u HartWacht via het web, dan kunt u met de meetapparatuur handmatig uw gegevens invullen en insturen.

Zijn de ingestuurde waarden verontrustend of wordt er een door uw arts ingestelde grenswaarde overschreden (bv te hoog gewicht, te hoge bloeddruk) dan zal er met u vanuit CCN contact worden opgenomen. Afhankelijk van de situatie kan uw arts dan besluiten uw medicatie bij te stellen of in geval dat er nader onderzoek nodig is, u vragen naar uw huisarts of cardioloog te gaan.

3. Wat zijn de voordelen van HartWacht? En de nadelen?

HartWacht zorgt er in feite voor dat u waar ook ter wereld uw ‘cardioloog dichtbij heeft’. U wordt op afstand in de gaten gehouden zodat u weet en wij weten dat alles goed gaat.
En bent u zelf onzeker of twijfelt u, dan kunt u via HartWacht direct contact leggen met een verpleegkundige of arts die toegang tot uw dossier heeft. Zij kunnen dan met u bepalen wat het beste is om te doen.
HartWacht hoopt zo een betere patiënten zorg mogelijk te maken, dichtbij de patiënt en waar mogelijk opnames in een ziekenhuis te voorkomen.

4. Ik ben patiënt bij CCN, kan ik mijzelf aanmelden voor HartWacht?

Onze cardiologen selecteren patiënten voor deelname aan HartWacht onder andere op basis van de diagnose: Op dit moment hebben wij programma’s voor patiënten met hypertensie, hartfalen en ritmestoornissen.

HartWacht wordt op dit moment nog niet vergoed door alle zorgverzekeraars, maar al wel door: Zilveren Kruis, DSW, VGZ, ONVZ en DFZ. Deelname is dus ook afhankelijk van uw zorgverzekering.

Bespreekt u de mogelijkheden met uw cardioloog tijdens uw volgende bezoek aan onze kliniek. U kunt onderaan deze pagina uw belangstelling al kenbaar maken.

5. Waarom wordt HartWacht niet door alle zorgverzekeraars vergoed?

HartWacht wordt vergoed door Zilveren Kruis, DSW, VGZ, ONVZ en DFZ. De gesprekken met andere zorgverzekeraars over vergoeding lopen nog. Wij hopen dat op korte termijn ook (alle) andere zorgverzekeraars zich zullen aansluiten bij dit concept.

Heeft u twijfels over de vergoeding binnen uw verzekeringspolis? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Helaas kunnen wij daarover geen duidelijkheid geven.

6. Ik ben geen patiënt bij CCN, kan ik mij aanmelden voor HartWacht?

Op dit moment is HartWacht exclusief beschikbaar voor patiënten van Cardiologie Centra Nederland. Wilt u de mogelijkheden voor uzelf bespreken? Vraagt u dan uw huisarts om een verwijzing naar Cardiologie Centra Nederland en een van onze cardiologen bespreekt de mogelijkheden met u. Wij houden ook uw huisarts op de hoogte van de resultaten van uw metingen.

7. Hoe kom ik aan de App HartWacht?

Indien u door uw cardioloog bij CCN bent geselecteerd voor HartWacht, dan krijgt u daarna van ons meer informatie en instructies over hoe het programma werkt.

8. Heb ik een eigen tablet en/of mobiele telefoon nodig om HartWacht te kunnen gebruiken?

Ja u dient zelf te beschikken over een geschikte tablet, mobiele telefoon of computer en een internetverbinding. Afhankelijk van uw apparatuur, heeft u de volgende mogelijkheden:
HartWacht met handmatige invoer (u voert handmatig de meetwaarden in het systeem in)

  • Apple iPhone4, iPod Touch 5 of iPad2 met iOS8 of hoger
  • Android smartphones of tablets met geschikte webbrowser
  • Computers met geschikte webbrowser HartWacht met gekoppelde invoer (na een meting wordt uw data automatisch doorgestuurd)
  • Apple iPhone4s of nieuwer, iPod Touch 5 of nieuwer, iPad3 of nieuwer met iOS8 of hoger HartWacht videoverbinding
  • Apple iPhone4s of nieuwer, iPod Touch 6 of nieuwer en iPad2 of nieuwer met iOS8 en hoger
  • Android vanaf versie 4.4
  • Windows is nog niet beschikbaar maar wordt na de zomer verwacht

9. Kan ik HartWacht ook gebruiken als ik niet goed met digitale middelen kan omgaan?

Helaas, voor HartWacht is het nodig dat de gebruiker weet hoe hij/zij een smartphone, tablet of computer kan bedienen.
Wel is het zo dat HartWacht speciaal ontwikkeld is voor oudere en hulpbehoevende gebruikers en derhalve zeer simpel en intuïtief in gebruik is.

10. Zijn er voor mij kosten aan verbonden of betaal ik eigen risico?

Let op: HartWacht wordt op dit moment vergoed door Zilveren Kruis, DSW, VGZ, ONVZ en DFZ. Zorgverzekeraars werken met verschillende labels en pakketten. Informeert u voor uw eigen situatie direct bij uw zorgverzekering.

3 Patiëntverhalen hebben wij in beeld gebracht. Bekijk ze hier:
Het verhaal van Marianne
Het verhaal van Mari
Het verhaal van Marcel
Onze cardioloog over HartWacht

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via tel:  085-303 86 20 of stuur een mail naar hartwacht@cardiologiecentra.nl.